O Nama

Budite s nama u želji da Varaždinsku županiju
učinimo sretnijim mjestom za život!

Udruga Hoću život, okuplja sve one koji na bilo koji način mogu pomoći boljem životu građana u Varaždinskoj županiji, a svoje ciljeve ostvaruje edukativnim, humanitarnim i karitativnim djelovanjem. Kao Udruga želimo dati vrijedan doprinos javnom životu. U tu svrhu, u svojim prostorijama u Varaždinu, Ivancu i Novom Marofu povremeno organiziramo predavanja na zanimljive i poticajne teme iz područja općeg društvenog, obiteljskog, religijskog, socijalnog, medicinskog i egzistencijalnog ili osobnog života. Također povremeno organiziramo koncerte suvremene kršćanske glazbe, humanitarne koncerte, kampove za mlade, tečajeve engleskog i portugalskog jezika, tečaj gitare, kazališne predstave te razne humanitarne projekte u suradnji s partenrskim organizacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

U lipnju 2013. i u lipnju 2014. g. organizirali smo ljetne kampove na kojem je veliki broj udomljene djece (2013. g. 90 djece, 2014.g. 65 djece) i njihovih udomitelja iz naše regije moglo uživati u nezaboravnom zabavnom, edukacijskom i motivacijskom sadržaju na moru. Taj smo program realizirali u suradnji s Forumom za kvalitetno udomiteljstvo djece (www.udomiteljizadjecu.hr) te udomiteljskim udrugama iz Varaždina, Ivanca i Čakovca. Sredstva za boravak djece na kampu prikupili smo donacijama dobrih ljudi koji su u ovome projektu prepoznali potrebu za učiniti dobro djelo.

Posebno nam je drago što su djeca izrazila želju za druženjem i nakon kampa, te da smo im to često i omogućili u Varaždinu, Ivancu i Novom Marofu. Osim neformalnih i zabavnih susreta svake subote u prostorijama Udruge, organizirali smo im i razne poticajne seminare o prevencijama ovisnosti, edukativne radionice, tečaj engleskog i portugalskog jezika, tečaj gitare, čak i akciju prikupljanja hrane i odjeće za potrebite. Također, naš tim iz savjetovališta uvijek je spreman odvojiti svoje vrijeme za razgovor o bilo kakvom problem mladih. Naš konačni cilj je ponuditi mladima iz disfunkcionalnih obitelji aktivnosti koje će trajno obogatiti njihov osobni, obiteljski i društveni život kako bi mogli biti korisni sebi i društvu u kojem žive.

Naši mladi volonteri koji marljivo rade da bi Udruga Hoću život ostvarila svoje programe najveća su snaga ove udruge. Bez njih nikada ne bi ostvarili ovakve rezultate. Stoga, ako ste mladi ili se osjećate mlado  pozivamo Vas da nam se priključite u programima, naravno, prema svojim mogućnostima.

Udruga Hoću život